إعـــــــلان

تقليص
لا يوجد إعلان حتى الآن.

PyGtk & HelloWorld

تقليص
X
 
  • تصفية - فلترة
  • الوقت
  • عرض
إلغاء تحديد الكل
مشاركات جديدة

  • PyGtk & HelloWorld

    السلام عليكم ..بعد الإنتهام من كتاب البايثون فكرت فى البرمجة بالمكتبات ....
    آخترت Gtk ﻷنها خفيفة و لأنى من محبى واجهة جنوم و XFCE
    المهم بدأت فى pygtk-doc الموجودة بالموقع ..
    و أول شئ لم أفهمه هو أول مثال .... مرحبا بالعالم
    http://www.pygtk.org/pygtk2tutorial/...sec-HelloWorld
    و لى سؤال ...ما هو Glade ..؟؟؟
    و هل كل برنامج سيكتب بهذه الطريقة ..كل زرار و أيكونة ..؟؟؟
    و ما هى أفضل مكتبة للبايثون
    http://www.pygtk.org/pygtk2tutorial/examples/base.py
    الملف الأول مش فاهمه
    التعديل الأخير تم بواسطة إبن يس; الساعة 27-03-2007, 02:23 PM.

  • #2
    شرح الكود
    كود PHP:
    import pygtk
    pygtk
    .require('2.0')
    import gtk 
    أستدعاء المكتبة و التأكد من رقم الإصدارة المطلوبة
    و باقى الكود
    و شرح الباقى على الشاطرين
    كود PHP:
    class Base:
        
    def __init__(self):
            
    self.window gtk.Window(gtk.WINDOW_TOPLEVEL)
            
    self.window.show()

        
    def main(self):
            
    gtk.main()

    print 
    __name__
    if __name__ == "__main__":
        
    base Base()
        
    base.main() 
    و شرح الباقى على الشاطرين

    تعليق


    • #3
      أنا عارف إن فى ناس زعلانة
      بقولهم لا يفسد الخلاف فى الود قضية

      تعليق


      • #4
        جلاد هو إداة لبناء الواجهات الرسومية لجي تي كي+ ، فبدلا من كتابة كل زر وكل نافذة يدويا تستخدم أداة تأتب مع جلاد (glade builder) لبناء الواجهة ثم تحفظ على صورة ملف xml (بامتداد .glade ) يمكنك بعد ذلك استدعاؤه في برنامجك (سواء بيثون أو سي أو غيرها) ابحث في جوجل عنه وستجد أمثلة مع pygtk (أو pyglade)
        بالمناسبة واجهة البﻻنامج معربة في جنوم الأخيرة.

        تعليق


        • #5
          يعنى ما الطريق لتعلم البرمجة بواجهة رسومية بالظبط ؟؟
          أنا أحترت ؟؟؟

          تعليق


          • #6
            يعنى ما الطريق لتعلم البرمجة بواجهة رسومية بالظبط ؟؟
            أنا أحترت ؟؟؟
            ولا تحتار ولا شي ..
            يوجد طرق مختلفه ... والشي راجع لك واللي تشوفه اسهل لك وممتع لك ... ومثل ماقال الاخ عبدالله يوجد glade ووضح لك .. او انك تكتب كل شي بالاكواد ..مثل ماوضعت انت .

            راح اعطيك اللي اعرفه .. لاني ماتعمقت كثير بالنسبه لبرمجة GUI ... يمكن الاخ strikerx ادرى ..

            class Base:
            def __init__(self):
            self.window = gtk.Window(gtk.WINDOW_TOPLEVEL)
            من هذا الكود يتم بناء النافذه فقط ...

            self.window.show()
            وهنا الامر يقوم بعرض النافذه اللتي عملت .
            Macbook Air: OS X 10.9.2 + Kali Linux 1.0.6

            تعليق


            • #7
              مشكور آخ سامى
              .........

              تعليق


              • #8
                ممكن تأخد فكرة عن glade من خلال الصورة
                الملفات المرفقة

                La vie est complexe car nous avons tous une partie réelle et une partie imaginaire....

                تعليق


                • #9
                  صباح الخير ...

                  سامى مش سبتلى حاجة تتقال

                  بالنسبة ل glade مع إنى استخدمته بس على بسيط جدا " لأنى مش معجب بال GUI مع اى لغة سكربت "

                  بيشتغل بنظام drag & drop بحيث إنك تسحب الأداة وتحطها على الفورم .. وتظبط الخصائص بتاعتها والأوامر -> مش بحبه لأنى مش بحب gtk or gnome ههههههههههه

                  Programming-Fr34ks[dot]NET
                  Ma Weblog
                  ابدأ بتعلم Python | Ruby
                  كتاب البايثون متوافر الآن
                  لا اتواجد بهذا المنتدى ... للإتصال

                  تعليق


                  • #10
                    مشكور مشرفنا الغالى

                    تعليق


                    • #11
                      عفوا ياباشا
                      Programming-Fr34ks[dot]NET
                      Ma Weblog
                      ابدأ بتعلم Python | Ruby
                      كتاب البايثون متوافر الآن
                      لا اتواجد بهذا المنتدى ... للإتصال

                      تعليق


                      • #12
                        هل يوجد أفضل من glade ؟؟؟
                        و ما قصة قول الآخ أحمد
                        " لأنى مش معجب بال GUI مع اى لغة سكربت "
                        أممممممم؟؟؟؟

                        تعليق


                        • #13
                          wxGlade is just fine

                          بالنسبة للغات السكريبت زى python وغيرها ... عايزك تلقى نظرة على اى تطبيق Windows Application مع السى شارب على سبيل المثال ( لغة مصممة خصيصا لذلك ) .. هتلقى إن WindowsForms بأمانه من اروع المكتبيات اللى بتساعد فى ال GUI Applications
                          اكيد هلقى ناس بتختلف معايا بس اللى يهمنى البساطة والسرعة
                          Wanna GUI AppliCaTionS , Use C#.NET ..
                          EOF
                          Programming-Fr34ks[dot]NET
                          Ma Weblog
                          ابدأ بتعلم Python | Ruby
                          كتاب البايثون متوافر الآن
                          لا اتواجد بهذا المنتدى ... للإتصال

                          تعليق


                          • #14
                            Use C#.NET .
                            هذه غير موجهة للينكس و مستواها على اللينكس منحدر..

                            تعليق


                            • #15
                              المشاركة الأصلية بواسطة إبن يس مشاهدة المشاركة
                              هذه غير موجهة للينكس و مستواها على اللينكس منحدر..
                              Then Use Windows
                              تقدر تنتظر لحد ماتكتمل مكتبية windowsforms على اللينكس
                              او تطور نفسك مع QT وبس كدا
                              Programming-Fr34ks[dot]NET
                              Ma Weblog
                              ابدأ بتعلم Python | Ruby
                              كتاب البايثون متوافر الآن
                              لا اتواجد بهذا المنتدى ... للإتصال

                              تعليق

                              يعمل...
                              X